הילד הגיע לגיל 18 ועומד לפני גיוס, בהחלט מדובר על מעמד מרגש. עוד לפני הגיוס רבים שוקלים לרכוש ציוד נוסף שחלקו הכרחי וחלקו אינו משמעותי לטירונות ואף לסדיר. במקום להוציא מאוד שקלים על רכישת ציוד שבו לא תשתמשו אנחנו ריכזנו עבורכם רשימת ציוד לצבא המותאמת למקום בו אתם עומדים לשרת. בין אם מדובר על חייל קרבי, בין אם מדובר על חייל שעושה יומיות, לנו יש רשימת ציוד לצבא שמותאמת לכם.הילד הגיע לגיל 18 ועומד לפני גיוס, בהחלט מדובר על מעמד מרגש. עוד לפני הגיוס רבים שוקלים לרכוש ציוד נוסף שחלקו הכרחי וחלקו אינו משמעותי לטירונות ואף לסדיר. במקום להוציא מאוד שקלים על רכישת ציוד שבו לא תשתמשו אנחנו ריכזנו עבורכם רשימת ציוד לצבא המותאמת למקום בו אתם עומדים לשרת. בין אם מדובר על חייל קרבי, בין אם מדובר על חייל שעושה יומיות, לנו יש רשימת ציוד לצבא שמותאמת לכם.
רקע על בחירת נכונה
לפני שאנחנו נפרט על רשימת הציוד המותאמת לכם, חשוב לשים את הדברים על השולחן. כאשר אנחנו מגיעים לבקו”ם ביום הגיוס אנחנו מקבלים ציוד מהצבא. הציוד מהצבא הוא מינימלי וחלקו גם אינו שימושי. את הציוד שאנחנו מקבלים בזמן הגיוס צריך לשמור לאורך כל השירות, שהרי בסוף השירות אנחנו מזדכים עליו, בין אם מדובר על תיק ובין אם מדובר על מגבת. הציוד המצומצם כולל מספר גופיות, מספר תחתונים (תחתוני משולש בדרך כלל), תיק, קיטבג (בבסיס מקבלים), מכנסי מד”ס ללא כיסים, מדי א’, חגורת א’, גז מדמיע ומספר זוגות גרביים.
על פניו מדובר על רשימת ציוד לצבא שהיא בסיסית ויכולה אפילו לספק חלק מהחיילים. עם זאת, אנחנו צריכים להתאים את רשימת הציוד בהתאם למקום בו אנחנו משרתים או עומדים לשרת. מלבד לרשימה שנציין, יש עוד מספר דברים שצריך להביא איתכם ליום הגיוס:
- מסמכים – ליום הגיוס עצמו צריך להגיע עם מסמכים כמו תעודת זהות, רישיון נהיגה או דרכון, פרטי חשבון בנק, צו התייצבות.
- ביגוד – מומלץ להגיע ליום הראשון עם בגדי שינה ובגדים נוחים למשך הערב. בימי החורף מומלץ גם להגיע עם כפפות, חם צוואר ובגדים חמים. ניתן להגיע גם עם מכנסיים קצרים, חשוב להדגיש שהמכנס צריך להיות מתחת לקו הברך. יש להצטייד כבר ביום הראשון עם ציוד לשבועיים, למרות שברוב הפעמים אתם תצאו הביתה בפעם הראשונה תוך מספר ימים עד שבוע. לא לשכוח כמובן נעלי ספורט, שעון, פנס ותרופות שאתם נוטלים באופן קבוע.
- רחצה – יש להגיע עם ציוד רחצה, למרות שהצבא מביא איתו מגבות וסבון. אתם לא תרצו להתקלח עם הסבון שהצבא מספק ולכן, יש להגיע עם תיק רחצה הכולל נייר טואלט, סבון, משחת שיניים, מברשת שיניים ומוצרי היגיינה נוספים.
- תוספות – לא חובה אבל מומלץ להגיע עם פלסטרים, אקמול נגד כאבי ראש, תרסיס נגד יתושים וסל כביסה. בנוסף, אם אתם מרכיבים משקפיים תמיד חשוב להגיע עם זוג ספייר אם אין לכם. חשוב להדגיש שבמהלך השירות שלכם הצבא מספק לכם וואצ’ר לזוג משקפיים נוספות. והדבר החשוב ביותר – כפכפים. מעבר לכך תוכלו להביא מצעים למיטות, כרית קטנה וכד’.
רשימת ציוד לצבא – לוחמים
לאחר שהרחבנו על הציוד הצבאי שאתם מקבלים, ומה רצוי להגיע איתו מהבית יש מספר דברים שלוחמים צריכים יותר מאשר חילות אחרים. הדבר הראשון שאתם חייבים לוודא שיש לכם הוא שעון עם סטופר. אתם לא תספיקו לשים לב וכבר יריצו אתכם ויקבעו לכם זמנים, וללא שעון אתם יכולים להיות בבעיה. מעבר לשעון, אנחנו ממליצים גם לקנות מספר בגדים מנדפי זיעה כמו חולצות דרייפיט, בוקסרים מאווררים מנדפי זיעה, מכנסיים קצרות למדסים למרות שאתם מקבלים מהצבא וגרביים נושמות.
במהלך השירות הקרבי שלכם ייתכן ותרצו לרכוש עם מוצרים שונים המיועדים לחיילים קרביים כמו שפצור לנשק, חגורה לנשק, כפפות טקטיות וציוד טקטי ככלל. מעבר לכך, בימי החורף הצבא מספק לכם ז’קט די בנאלי וכמו כן, מעיל א’ שלעיתים גם מותר ללבוש אותו על בגדי ב’. אנחנו ממליצים לרכוש סופטשל אם לא קיבלתם כמתנה מהצבא, הסופטשל מחמם ומספק לכם הגנה מפני תנאי מזג אוויר קיצוניים, חדירה של מים והוא קל לאחסון.
רשימה לתומכי לחימה
הציוד אליו נדרשים תומכי לחימה יכול גם הוא להשתנות בהתאם לבסיס בו אתם משרתים. יש תומכי לחימה שמשרתים במקום אחד לאורך כל השירות שלהם, ואילו אחרים נעים עם הגדוד ממקום למקום כל ארבעה חודשים. גם תומכי לחימה נדרשים לציוד מקיף בזמן שירותם הצבאי, יש לייחס את הציוד בהתאם לציוד של הלוחמים, למעט תומכי לחימה שלא מסתובבים עם נשק. מעבר לכך, היינו ממליצים לכם גם לרכוש בגדים תרמיים וגם דרייפיט.
רשימה ללא קרביים
גם לחיילים שאינם תומכי לחימה או לוחמים יש רשימת ציוד לצבא אליה הם נדרשים. הציוד הוא בהתאם לאופי השירות שלהם. מעבר לדברים בסיסיים שיכולים ללכת לאיבוד כמו כומתה, אותם חיילים צריכים להתאים את הביגוד שלהם בהתאם לבסיס בו הם משרתים. אם אתם משרתים בבסיס פתוח, רשימת הציוד אינה גדולה במיוחד אבל אם אתם משרתים בבסיס רחוק תצטרכו לדאוג לאותה רשימת ציוד לצבא של תומכי לחימה.
כמה עולה ציוד לצבא?
רשימת ציוד לצבא יכולה להשתנות מחייל לחייל וכך גם המחיר. בדרך כלל המחירים נעים בין כמה מאות שקלים בודדים ועד אלף שקלים ולעיתים גם יותר. רשימת ציוד למתגייס היא דבר אחר לחלוטין, כאן אנחנו לא נצטרך לדאוג לשפצורים או ביגוד טקטי. אנחנו ממליצים לא להיסחף בקנייה הראשונה, אלא לקנות רק את הציוד הבסיסי שכולל חולצות תרמיות, חולצות דרייפיט, מכנסיים תרמיות, מכנסיים מאוררות, גרביים ציוד לחורף, שעון יד עם סטופר ואת היתר תוכלו להשלים במהלך השירות שלכם בהתאם לצורך.