כיום אנחנו רואים את הביקוש העולה וגדל לרישיון לנשיאת נשק. תהליך הוצאת רישיון נשק תלוי בהרבה גורמים, יהיו כאלה שיעמדו בקריטריונים ואחרים שאינם עומדים בקריטריונים. כדי לדעת איך מוציאים רישיון לנשק צריך להכיר את כל הפרמטרים השונים שקובע משרד הביטחון. ריכזנו לכם את כל המידע במקום אחד:
איך מוציאים רישיון לנשק – תנאי סף:
משרד הביטחון קובע תנאי סף שאם אתם לא עומדים באחד מהם, לא תוכלו להוציא רישיון לנשק. לפניכם התנאים:
- עליכם להיות אזרחים ישראלים או תושב קבע בישראל. תושב קבע בישראל מחויב להיות באופן רציף בארץ במשך שלוש שנים קודם לבקשה כדי לעמוד בקריטריון הזה.
- עליכם להיות עם שליטה בסיסית בשפה העברית. סעיף זה נועד כדי להבטיח שאותו אדם יוכל לערוך תשאול, להבין את ההוראות השונות, להכיר בנהלים הקבועים בחוק ולבצע את תהליך הרישום כפי שנדרש בחוק.
- נדרשת הצהרת בריאות המעידה על הכושר הפיזי והנפשי שלכם לשאת בנשק. אנשים עם סעיפים נפשיים הן בשירות הצבאי והן באזרחות יהיו על תנאי בדרך כלל בהתאם למצבם הנפשי, הדבר נוגע גם למצב פיזי.
- עליכם לעמוד בגיל המינימלי. מי סיים שירות סדיר – גיל 18. מי שהוא אזרח ישראל ואינו סיים שירות סדיר, הגיל המינימלי הוא 27. תושב קבע בישראל שאינו אזרח ולא סיים שירות סדיר, גילו המינימלי לקבלת רישיון נשק יהיה 45.
סעיפים המזכים בנשיאת כלי נשק
יש מגוון סעיפים שיכולים להגדיל את הזכויות שלכם לקבלת רישיון נשק. לדוגמא, אם מקום המגורים שלכם נחשב מקום מסוכן, כמו לדוגמא באזורים שונים בדרום הארץ, סמוך לגבול, ביישוב מעורב וכל אזור אחריו על המשטרה המליצה שיש הצדקה לנשיאת נשק. הדבר נוגע גם למקום עבודה, אך תחת תנאי שאותו עובד נמצא מרבית השבוע באזור העבודה, כמו כן גם לימודים תחת תנאי של לפחות יומיים בשבוע.
איך מוציאים רישיון לנשק – יוצאי שירות צבאי
אזרחים או תושבי קבע שהם משרתים בכוחות הביטחון או בוגרי שירות כוחות הביטחון בדרגת קצונה של סגן או נגד בדרגת רס”ר ומעלה יהיו זכאים לרישיון לנשק. בנוסף, שירות עם הכשרה צבאית מיוחדת (בוגר שירות קרבי) או שירות בכוחות הביטחון עם רובאי 07 ומעלה יהיה זכאי לרישיון נשק. בנוסף, יש הכשרות נוספות כמו רשות שדות התעופה, שב”כ, שירות במשרד הביטחון ועוד גופים מוכרים על ידי משרד הביטחון.
כמו כן, אם אתם שוטרים או מתנדבים במשטרת ישראל תוכלו להיות זכאים לקבלת רישיון נשק. גם אם הייתם שוטרים בעבר ושירתם מעל שנתיים בשירות קבע או מתנדב פעיל, תהיו זכאים לרישיון נשק תחת התנאים הכתובים בחוק. הדבר נוגע גם לעובדים ומתנדבים בגופי ההצלה: מד”א, זק”א, איחוד ההצלה, כבאות, מדריך ירי ואחרים. כמובן שגם כאן יש תנאים של מינימום שירות תחת אותו אגף, והאם מדובר על עובד/מתנדב פעיל.
איך מוציאים רישיון לנשק – תהליך פניה
אם אתם עומדים בקריטריונים שציינו, תוכלו להתחיל להגיש את הבקשה. תהליך הגשת הבקשה הוא על ידי הגשת טופס מקוון במערכת ההזדהות הממשלתית. יש לצרף לטופס זה צילום תעודת זהות כולל ספח, אישור על שירות צבאי או שירות לאומי, כמו כן גם שירות על פטור במקרה הצורך, הצהרת בריאות וכל מסמך אחר שיכול לתמוך בבקשה. לדוגמא, אישור ממקום הלימודים על אזורו. לאחר קליטת הבקשה תקבלו אישור עם מספר בקשה ואם אתם עומדים בתנאים הראשונים תוזמנו לראיון אישי. לאחר הראיון יינתן לזכאים אישור מותנה ולאחריו יש לעבור הכשרת מטווח. לבסוף, יש לשלם אגרה בסכום 67 ש”ח.
תהליך רכישת כל ירי
רכישת כלי ירי יכולה להיות על ידי סוחר מורשה או אדם פרטי. יש לבצע העברת בעלות על כלי הנשק והתחמושת. ברכישת כלי ירי מאדם פרטי, העברה הבעלות חייבת להיות מבוצעת בלשכת רישוי כלי ירייה. לאחר מעבר ההכשרה הראשונית ותשלום האגרה כבר תחזיקו ברישיון זמני. לאחר 90 יום מביצוע העברת הבעלות תקבלו רישיון מגנטי באגף לרישוי כלי ירייה. את כל המוצרים הנלווים לכלי הירי תוכלו למצוא אצלנו, באתר מסע בטבע. אנחנו מחזיקים בכל הציוד הטקטי שיכול לסייע לכם להשתמש בצורה מקצועית ואמינה בכלי הירי.