עומדים להתגייס? נמצאים כבר בשירות סדיר? בחירת ציוד לחיילים צריכה להיות מחושבת בהתאם למשכורת אותו מרוויח החייל ובהתאם לתנאי השטח. ציוד נכון לחיילים יכול להקל על השירות הצבאי, לעזור במסעות וכמו כן בשירות הסדיר. בין אם אתם חיילים שרוצים לרכוש ציוד ובין אם אתם הורים לחייל, ריכזנו עבורכם מדריך ציוד לחיילים.
איך בוחרים נכון?
בכדי להתאים את הציוד ביחס למה שאנחנו צריכים בפועל, חשוב לערוך סינון כלשהו בהתאם למספר פרמטרים:
אופי שירות – הדבר הראשון שנרצה לבחון הוא אופי השירות. הכוונה באופי השירות היא לאיזה חייל אותו חייל משרת ובאם מדובר על שירות קרבי, תומך לחימה או יחידה שאינה קרבית. אופי השירות בהכרח נותן משקל לציוד אותו נרצה לבחור. כאשר מדובר על שירות קרבי, בכל ארבע חודשים החיילים עוברים אימונים במהלך השירות הסדיר – מה שמחייב אותם להחזיק בציוד מתאים לפעילות ספורטיבית. כמו כן, במהלך ארבעת החודשים בהם אין אימונים, החיילים עדיין עוברים מד”סים, חיים בתנאי שטח ולצערנו הציוד הבסיסי שהצבא מציעה אינו עומד בדרישות המינימליות לשירות קרבי.
גם כאשר מדובר על תומכי לחימה ויחידות שאינן קרביות יש להתאים את הצורך שלכם ביחס לציוד. תומכי לחימה לרוב חווים תנאי שטח דומים לחיילים קרביים, פחות בעניין הפעילות הספורטיבית, אך יותר בתנאי השטח. גם תומכי לחימה בגדודים קרביים עושים שמירות, גם להם יד מד”סים והם חלק בלתי נפרד מהמפקדה. היחס דומה לחיילים שאינם קרביים ומשרתים בבסיסים קרביים.
מיקום – כפי שציינו קודם לכן, יש חיילים שאינם קרביים המשרתים בבסיסים ובגדודים קרביים. יש לייחס את המיקום בו נמצא החייל בהתאם לציוד אותו נרצה. בדרך כלל תומכי לחימה וחיילי מפקדה ישארו באותו בסיס לאורך כל השירות. בין אם השירות נמצא בצפון הארץ ובין אם הוא נמצא בדרום ואפילו בבקעה, יש להתאים את הצרכים של החייל לציוד אליו הוא נדרש. חייל שנמצא בצפון ירצה ביגוד תרמי, ירצה לדאוג למעיל מחמם, כפפות ועוד ציוד שהצבא לא דואג לו ברמה הבסיסית. הצבא כן מספק מעילים, אבל אלו מעילים מסורבלים וכבדים לעומת סופטשל שמבודד קור, עמיד בפני גשם וקל משקל.
תקציב – בסופו של דבר יש לתקציב משקל גדול, אנחנו לא נרצה לרכוש ציוד באלפי שקלים לחייל אחד. בדיוק בגלל זה אתם צריכים לרכוש ממקום שנועד עבור ציוד לחיילים. במקומות אלו אנחנו נמצא מחירים נגישים יותר, וכמו כן ציוד נוח לחייל. אותן חברות וחנויות יודעות בדיוק מה עובר על אותו חייל, תוכלו להתייעץ עם המוכרים בחנות ולספק להם את המידע הנדרש לבחירת הציוד.
תוספות – יש ציוד שאולי נראה כמו מותרות, אבל הוא בהחלט יכול לסייע לכם. ציוד לחיילים כולל שפצורים לנשק, לביגוד, שעונים, לדרמן, פנס ראש, כומתות, מדים, חגורות ועוד. לדוגמא, אם אתם נמצאים סופ”ש בבית וביום ראשון בבוקר ואפילו שבת בערב גיליתם שאבדה הכומתה שלכם, תוכלו לרכוש כומתה נוספת בהתאם לחייל שלכם כדי להימנע מדוח מ”צ. גם אם אין את הכומתה של החייל שלכם, עדיף לרכוש כל כומתה אחרת מכיוון שהמ”צ לא באמת בודק את החייל שלכם, אלא רק מוודא שיש לכם כומתה. כשתגיעו כבר לבסיס תוכלו לדאוג לכומתה של החייל. הדבר נכון גם לגבי תג יחידה, גומיות לנעליים ואחרים.
ציוד לחיילים – למתגייס
עומדים לפני גיוס? המעמד המלחיץ יכול לגרום לנו להוציא הון תועפות על ציוד עוד לפני שבכלל התגייסנו. לאחר שאתם כבר יודעים לאיזה חיל אתם עומדים להשתבץ, חשוב להתאים את הצרכים שלכם בצורה נכונה. בשביל זה ריכזנו עבורכם ציוד לחיילים המיועד למתגייסים טריים. כשאנחנו מגיעים לבקו”ם אנחנו מקבלים ציוד בסיסי בלבד, בין אם מדובר על תיק שלא נוח לנשיאה, ובין אם מדובר על כמות הבגדים והאיכות שלהם שנקבל במעמד הגיוס. לפניכם רשימה של ציוד לחיילים המיועד למתגייסים, אם תעקבו אחרי הרשימה תוכלו להימנע מהוצאות מיותרות:
ציוד כללי – ציוד כללי אינו קשור לביגוד, אלא ציוד כללי שיוכל לסייע לכם לעבור את הטירונות בצורה נוחה ומספקת. הציוד כולל תיק נשיאה נוח עם כתפיות נוחות, מנעול לתיק, מנעול לארונית, מנעול לקיטבג, פנס איכותי ופנס ראש לשטח, שעון עם סטופר (הכרחי מאוד), גומיות לנעליים (חשוב לקנות ספייר), שקיות חימום לשטח, שק כביסה נוח וקטן שיכול להיכנס לתיק שלכם במקום לפזר את הבגדים המלוכלכים בתיק, כיסוי שעון וכיסוי דיסקית.
ביגוד – לצערנו הצבא מספק ביגוד בסיסי, לא מדובר על ציוד מתקדם לביגוד והנעלה אלא את הדברים הבסיסיים ביותר כמו חולצות צבא זית, תחתונים (משולש), מכנסי מד”ס בסיסיים ללא כיסים, נעלי חיר ותיק. עם זאת, במיוחד עבור חיילים קרביים אנחנו צריכים לרכוש עוד מוצרים שיוכלו לסייע לנו במהלך הטירונות והשירות הסדיר. בכל הנוגע לביגוד והנעלה, זה הציוד אליו אנחנו נדרשים: נעלי ספורט, חולצות לבנות, חולצות ירוק זית, רצוי לרכוש גם חולצות דרייפיט מנדפות זיעה, תחתונים מאווררים, מנדפי זיעה וארוכים למניעת שפשפת, מכנסי ספורט איכותיים, חולצה תרמית, מכנסים תרמיות, חם צוואר וכובע גרב.
זהו למעשה ציוד לחיילים שיכול לספק אתכם במהלך השירות הסדיר והטירונות. מעבר לכך חשוב לא לשכוח מוצרי היגיינה וניתן לרכוש גם עזרה ראשונה. הכוונה בעזרה ראשונה היא בעיקר לפלסטרים. לוקח זמן להתרגל לנעליים הצבאיות ופלסטרים יכולים לסייע לכם לחבוש פצעים ולהימנע מכאבים. מעבר לכך, רכשו מגבת (למרות שאתם מקבלים בבקו”ם), רצוי יותר מאחת, תיק רחצה, כפכפים למקלחת ונוזל חיטוי.